Aanschaf

Wil je een frame aanschaffen? Bekijk dan hier onder alle verschillende typen. Je kunt een financiering voor je frame als sporthulpmiddel aanvragen via de WMO van je gemeente. Als je het frame als loophulpmiddel gebruikt, kun je proberen om via de zorgverzekering een vergoeding te krijgen. Atletiekverenigingen kunnen gebruik maken van de Frame Running regeling (1=3) van Stichting het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds.

De zes soorten running frames

Petra Bike

Een Petra running frame kost, afhankelijk van de maat, soort zadel en borststeun, en eventuele accessoires (zoals armsteunen, riem of handschoenen) tussen de € 2.500,- en € 3.000,-.
Mocht u een Petra running frame (kies een frame, zadel en borststeun) willen bestellen, dan is het handig om de volgende informatie van de gebruiker bij de hand te hebben (i.v.m. de te kiezen maat): lengte, gewicht en
leeftijd.

> Download de folder
> Neem contact op met de leverancier

Storm Runner

De Storm runner wordt individueel op maat gemaakt. Meer informatie over de Storm runner is te vinden in de flyer, de nieuwsbrief van Connie Hansen van februari 2019 en de prijslijst.

> Download de flyer
> Download de nieuwsbrief
> Download de prijslijst
> Neem contact op met de leverancier

Cross Runner

De Cross runner heeft afneembare wielen en een deelbaar frame, zie de website van Connie Hansen voor meer informatie. Voor vragen over het bestellen van deze running frames kunt u contact opnemen met de Nederlandse leverancier Rollick B.V. via deze website.

> Download de folder
> Download de nieuwsbrief
> Download de prijslijst
> Neem contact op met de leverancier

WISP

WISP runner wordt gefabriceerd in Zweden (zie website WISP) en wordt uitgevoerd in zwart. De WISP kan 'omgebouwd' worden tot ice-WISP met glij-ijzers in plaats van de wielen om zo te kunnen 'schaatsen'. Kijk op de Facebook pagina van Frame Running Sweden voor filmpjes hiervan.

Frame Running NL heeft twee exemplaren (maat M en L) van de WISP die tijdelijk geleend kunnen worden om uit te proberen. Neem hiervoor contact op via info@framerunning.nl.

> Download de flyer
> Neem contact op met de leverancier (in het Engels)
> Facebook pagina van Frame Running Sweden in Zweden

RunneR3

De RunneR3 (een opvouwbaar running frame) wordt geproduceerd door Rainbow Industry in Aalten en is te koop via:

Rainbow Industry
Broekstraat 30
7122 LC Aalten
Telefoon: 0543-475463
e-mail: info@rainbowindustry.nl
Meindert Nap is aanspreekpersoon

 

Big en Little Emperor

Big, Little en Strong Emperor zijn ontwikkeld en worden in Nederland gebouwd. De Big Emperor is geschikt tot maximaal 110kg en vanaf +/-170 cm. Met 2 frame maten en 24 inch tot 28 inch wielen kunnen veel combinaties en variaties aangeboden worden voor meer flexibiliteit voor de eindgebruikers. Voor de Strong Emperor is echter 1 wiel keuze i.v.m. de speciale heavy-duty wielen; deze is geschikt tot 150kg.

KS Custom Seating
phone: +31 6 57 567 083
e-mail: info@kscustomseating.com
Nijverheidsstraat 70
7575BK Oldenzaal

> Download de flyer

Aanvragen

Atleten kunnen een eigen frame aanvragen via de WMO. De meeste atletiekverenigingen schaffen zelf ook enkele frames aan voor nieuwe atleten. Zij kunnen gebruik maken van de Frame Running regeling van Stichting het Gehandicapte Kind en Foppe Fonds.

Aanvragen via WMO

Een running frame kan aangevraagd worden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO) van uw gemeente. Hierbij moet aangegeven worden dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Er moet zeker niet gesproken worden over een loophulpmiddel, want dan keurt de gemeente de aanvraag vrijwel zeker af omdat loophulpmiddelen onder de zorgverzekering vallen.

De Frame Running regeling

Stichting het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van running frames. Zij dragen samen maximaal €5.000 bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf €2.500 bijdraagt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs. Voor het totaalbedrag van €7.500 kunnen drie running frames worden aangeschaft.

Vraag en antwoord

De manier waarop de aanvraag wordt gedaan verschilt per gemeente. U kunt als ouder zelf de aanvraag doen. U kunt meestal via de website van de gemeente (zoekterm bij Google: WMO en naam van uw gemeente) de juiste informatie vinden over hoe de aanvraag geregeld is in uw gemeente. De werkwijze hierna wisselt per gemeente. Maar meestal komt een onafhankelijke adviseur de aanvraag beoordelen en is medische informatie nodig van een arts. 

> Download: Document mogelijke vergoeding van running frame door WMO

Stichting het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van running frames. Zij dragen samen maximaal €5.000 bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf €2.500 bijdraagt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs. Voor het totaalbedrag van €7.500 kunnen drie running frames worden aangeschaft.

> Bekijk hier de flyer van de regeling
> Bekijk hier de website van het Gehandicapte Kind voor de regeling