Aanschaf

Wil je een running frame aanschaffen?

Wil je een frame aanschaffen? Bekijk dan hier onder alle verschillende typen. Je kunt een financiering voor je frame als sporthulpmiddel aanvragen via de WMO van je gemeente. Als je het frame als loophulpmiddel gebruikt, kun je proberen om via de zorgverzekering een vergoeding te krijgen. Atletiekverenigingen kunnen gebruik maken van de Frame Running regeling (1=3) van Stichting het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds.

Een running frame kan aangevraagd worden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO) van uw gemeente. Hierbij moet aangegeven worden dat het gaat om een sportvoorziening/sporthulpmiddel. Er moet zeker niet gesproken worden over een loophulpmiddel, want dan keurt de gemeente de aanvraag vrijwel zeker af omdat loophulpmiddelen onder de zorgverzekering vallen.

Afhankelijk van de situatie van een kind of adolescent, kan een persoonlijke running frame aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar of bij de WMO. Vraag de betrokken (kinder)fysioof ergotherapeut om advies in uw geval. Hieronder vindt u enkele tips over waar u rekening mee kunt houden bij de keuze voor een aanvraag.

Stichting het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds helpen atletiekverenigingen bij de aanschaf van running frames. Zij dragen samen maximaal €5.000 bij. Voorwaarde is dat de vereniging zelf €2.500 bijdraagt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs. Voor het totaalbedrag van €7.500 kunnen drie running frames worden aangeschaft.

Indien vergoeding door zorgverzekeraar of WMO niet lukt, denk dan ook eens aan mogelijkheden zoals een aanvraag bij fondsen, een sponsorloop of crowdfunding.

Favicon 167 px | Frame Running
Frame Running accessoires

De 6 soorten running frames

Onze sponsoren