Over Frame Running

Over Frame Running

Frame Running (voorheen bekend als Race Running) is een para-atletieksport voor mensen met een lichamelijke beperking waardoor zij loopproblemen hebben. Het running frame (voorheen RaceRunner genoemd) is een driewielig frame met zadel, borststeun en stuur. Door gebruik van dit frame kunnen de gebruikers/atleten die meestal een loophulpmiddel en/of rolstoel gebruiken, tóch wandelen en/of rennen.

De sport Frame Running vindt plaats op een atletiekbaan; de atleet loopt of rent verschillende afstanden. Daarnaast doen atleten vaak mee aan loopevenementen buiten de baan.
Frame Running Nederland organiseert samen met de Dirk Kuyt Foundation een regionale competitie. Eén keer per jaar wordt ook een landelijke Cup georganiseerd.

Regiocompetitie | Frame Running

Het frame kan ook gebruikt worden tijdens of na revalidatie of in de woonomgeving ter recreatie, bv door een ommetje te wandelen met familie en vrienden in het park of de hond uit te laten.

Ramon en Thomas | Frame Running

Het allereerste frame is ontwikkeld door ergotherapeut Connie Hansen in Denemarken. Inmiddels zijn er verschillende soorten frames in verschillende maten (van ‘baby’ tot XL en zelfs Extra Strong) en met verschillende mogelijkheden (bv deelbaar/opvouwbaar). Door ijzers onder (sommige soorten) frames te plaatsen kun je er zelfs mee schaatsen!

Frame Running Nederland beheert een uitleenpool waar iedereen een frame uit kan lenen om hem uit te proberen. Dat kan zelfstandig, samen met een fysiotherapeut of bewegingsagoog, of bij een atletiekvereniging. Wil je een frame lenen, mail dan naar info@framerunning.nl. Wil je een frame uitproberen bij een atletiekvereniging, zoek dan naar de dichtstbijzijnde locaties en neem contact op met de trainer.