Haaksbergse Engelse Mijlenloop

Wat is het toch mooi weer he? Perfect weer om te framerunnen, plannen te maken voor komende wedstrijden of terug te denken aan afgelopen evenementen. En dat laatste deed ik! Voor deze column was ik al een tijd op zoek naar een geschikt onderwerp. En terwijl ik dit typ kijk ik naar buiten en denk ik terug aan een geweldige 26e editie van de Haaksbergse Engelse Mijlenloop, op een mooie zondag ergens in maart. Dus ineens wist ik het! 1 en 1 is 2 dus het onderwerp van deze column wordt: de Haaksbergse Engelse Mijlenloop!
Nadat ik mijn startnummer binnen had gekregen heb ik deze de ochtend voor het evenement uiteraard goed en duidelijk zichtbaar opgespeld. Toen mijn vader langskwam werd de framerunner samen met wat extra eten en drinken in de auto geladen: op naar Haaksbergen!

Toen ik mij even warm had gelopen verscheen ik ietwat gespannen bij de start. Nadat het startschot klonk op de atletiekbaan van AV Haaksbergen renden de framerunners samen met de kinderen 2.6 kilometer, waarna we finishten in het centrum van Haaksbergen. Ik was stiekem best een beetje zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig! Langs het parcours stonden mensen ons aan te moedigen en werd er opzwepende muziek gespeeld. Dit gaf me net dat extra duwtje in de rug om de laatste 100 meter te sprinten naar de finish. Het parcours was geweldig, er hing een fijne, relaxte sfeer en ook het weer werkte mee. Ook veel dank aan de organisatie, het was super geregeld!

Als 2e framerunner kwam ik over de finish, en ik ben zeer tevreden over mijn tijd. Na afloop werden we allemaal beloond met een medaille. Wat een prestatie heeft iedereen geleverd! Een mooie herinnering aan dit geweldige loopevent. Het was een geweldige dag, op naar de volgende editie!