Frame Running is een snel groeiende sport en je kunt bij steeds meer wedstrijden meedoen met je running frame. Voor sommige baanwedstrijden moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Dit is het geval bij ‘officiële’ wedstrijden. Zonder wedstrijdlicentie mag je hieraan niet meedoen.

Bij officiële wedstrijden kunnen atleten officiële records behalen, dus een officieel Nederlands Record of iets dergelijks. Voor een officieel record heb je als framerunner overigens ook nog een classificatie nodig en die hebben de meeste framerunners niet. Een classificatie is niet nodig om deel te mogen nemen aan officiële wedstrijden, een wedstrijdlicentie dus wel.

Op atletiek.nu herken je de ‘officiële’ wedstrijden aan het vignet van de AtletiekUnie en de tekst ‘Atletiekunie erkend’. Officiële wedstrijden staan ook vermeld op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie (https://www.atletiek.nl/wedstrijdkalender), niet-officiële wedstrijden staan hierop niet vermeld.

De wedstrijdlicentie kun je via je atletiekvereniging aanvragen bij de Atletiekunie. Dit geldt vooral voor wedstrijden op de atletiekbaan. Voor (de meeste) hardloopevenementen buiten een atletiekbaan is geen wedstrijdlicentie nodig.

  • Meer informatie over wedstrijdlicenties vind je op de site van de Atletiekunie