Frame Running Atletencommissie, wie zijn wij en wat doen wij?

Sinds een jaar bestaat er een Frame Running Atletencommissie, waarin een aantal volwassen atleten hebben plaatsgenomen. Een paar keer per jaar vergaderen wij online met elkaar. Tijdens deze vergaderingen komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals promotie van de sport, deelname aan wedstrijden en loopevenementen, financiering van frames, het professionaliseren van de sport, het opzetten van het belevingscentrum enz.

Inmiddels heeft dit geresulteerd in een aantal mooie artikelen in vakbladen en magazines of nieuwsbrieven van patiëntenverenigingen. Hierdoor wordt de doelgroep voor wie Frame Running een geschikte sport kan zijn steeds breder.

Daarnaast zijn er een aantal clinics voor volwassenen in revalidatiecentra gegeven en staan er nog een aantal gepland. Dit vergroot de bekendheid van deze sport onder volwassenen enorm. Een aantal van ons sluit bij zo’n clinic aan omdat de ervaringen van ons als atleten zeer waardevol blijken te zijn voor deelnemers.

Ook zien wij dat bij steeds meer gemeenten het verkrijgen van een budget om een running frame aan te schaffen wat soepeler begint te verlopen, maar hier kan zeker nog een stap in gemaakt worden, daarom blijven wij er bovenop zitten, want iedereen moet kunnen sporten.

Door organisatoren van loopevenementen aan te schrijven en de beren op de weg, weg te nemen, zien wij dat framerunners bij steeds meer evenementen op allerlei afstanden welkom zijn om deel te nemen. Hierdoor wordt de inclusiviteit vergroot en worden wij niet automatisch gezien als G-sporter, wat door velen als zeer prettig wordt ervaren.

De framerunners met ambities tot topsport komen ook meer in beeld, zo zijn er clinics van Team Para-atletiek (o.a. tijdens de Frame Running inspiratie dag) en hopen wij dat de nieuwe classificering snel een feit wordt zodat geclassificeerde framerunners hun droom waar kunnen maken en deel kunnen nemen aan officiële nationale en internationale wedstrijden. Met als ultieme toekomstdoel deelname aan de Paralympische spelen.

Door met elkaar de handen ineen te slaan is het gelukt om een belevingscentrum op te zetten. Eén plaats waar alle merken frames in verschillende maten aanwezig zijn om te testen om het meest geschikte frame per persoon te kunnen bepalen.

Samengevat zijn wij een groep volwassen Frame Running atleten die zich samen met het team van Frame Running Nederland inzetten om allerlei zaken voor zowel de recreatieve framerunner als de ambitieuze framerunner en iedereen die daartussenin zit te bespreken en te kijken of wij tot een passende oplossing kunnen komen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact op via info@framerunning.nl of met één van ons:

Bob Mijwaard: bob@mijwaard.nl
Esther Geertsma: geertsma.e@gmail.com
Gerlinda Huizing: henkengerlindahuizing@gmail.com
Jennifer Hoogelander: jenniferhk1979@gmail.com
Marcel Wentink: marcelwentink@gmail.com