Heb jij CP, ben je tussen de 6 en 16 jaar en wil je wel eens met professionele dansers dansen? Dan is dit je kans!

Deelnemers gezocht: ART & CARE
ICK Dans Amsterdam organiseert in samenwerking met partners in de zorg het project ART & CARE. Hiervoor zijn zij op zoek naar kinderen die hieraan willen deelnemen. Op 14 november of 15 november vanaf 15:00 zouden ze graag met geïnteresseerden een eerste kennismakingssessie organiseren.

Workshopsessies L’Âge d’OrL’Âge d’Or , Frans voor ‘de gouden leeftijd’ en/of ‘het gouden tijdperk’, is een ontmoeting tussen kinderen met een motorische beperking en professionele dansers. De workshopreeks bestaat uit 4 series, verspreid over een aantal maanden in 2023. Iedere serie bestaat uit enkele dagen, waarbij de dansers in kleine groepen met de kinderen bewegen. Denk bijvoorbeeld aan: 2-3 kinderen die elk een (half) uur met de drie dansers van Shonen kennismaken en dansen.
De workshops gaan om het onderzoeken van de fantasie en mobiliteit van de kinderen, onder vakkundige begeleiding van Éric en zijn dansers: hoe dansen zij? De workshops gaan verder met de kinderen met wie het klikt en waarvan ook de verzorger(s) en/of ouder(s) achter het project staan.
Uiteindelijk zal er in de lente van 2024, als de workshopsessies voor alle deelnemende mensen en organisaties goed zijn bevallen de afsluitende voorstelling L’Âge d’Or worden gespeeld. Hierin kunnen meerdere kinderen, die het leuk zouden vinden, meespelen voor het publiek.

Samenwerking
Voor dit project gaan ze een nauwe en vertrouwde samenwerkingsband aan met een zorgpartner/school in of nabij Amsterdam. De uitwisseling tussen Shonen en de betreffende zorgpartner is voor hen erg belangrijk. Daarom houden ze graag tussentijdse gesprekken over het verloop van de workshops, waarin ouder(s) en/of verzorger(s) nauw betrokken worden. De ervaring en wens van het kind staat voorop.

Specifiek voor dit project willen ze samenwerken met kinderen met (enkel) een motorische beperking onder de 25 kilo, in verband met het mogelijk tillen van de kinderen door de dansers. Shonen en ICK staan open voor overleg over de mogelijkheden en wederzijdse interesses.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze samenwerking, nodigen we u graag uit voor een kennismakingssessie tussen Éric, de dansers Fanny Didelot en Nans Pierson en de kinderen op 14 of 15 november in de namiddag. Compagnie Shonen zal naar Nederland komen voor een symposium over ART & CARE op 16 november. Hierbij bent u ook van harte welkom. Aanmelden voor gratis deelname kan hier: https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/2356

Ook kunt het werk van Eric Minh live ervaren op 15 december bij ICK Space for Dance Art om 14:00. Kaartverkoop: https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/2361

Voor een impressie van L’Âge d’Or met kinderen uit Frankijk, zie: Volledige versie van de film L’Âge d’Or : https://vimeo.com/277776308/e64b68e005
Making of: https://vimeo.com/281805034
Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar: educatie@ickamsterdam.nl

ART & CARE
ICK Dans