Lees hieronder het verslag van de Dirk Kuyt Foundation – Frame Running Regiowedstrijd die afgelopen 13 september is gehouden in regio Zuidwest:

13 september 2020 werd een geluksdag voor de racerunners van de 4 atletiekverenigingen uit Leiden, Rotterdam, Delft en Den Haag: het weer bleef droog en zonnig. In deze tijd van het jaar kan het weer herfstachtig worden, wat doet herinneren aan vorig jaar, toen wij genoodzaakt werden om de avond tevoren de competitiewedstrijd wegens stormachtige wind met buien te moeten afgelasten. En 13 september was kort na de “lange” zomervakantie. Heb je als racerunner in deze vakantieperiode kans gehad om door te trainen? Of stond je met bibberende knieën aan de start? Deze factoren speelden vermoedelijk mee, waardoor uiteindelijk toch nog 21 racerunners zich hadden ingeschreven.

Het werd een leuke, sportieve dag die halverwege de middag werd opgeluisterd door Dirk Kuyt in zijn voetbaloutfit. Dirk stapte zelf ook op de racerunner. Helaas is zijn tijd op de 200m niet geregistreerd. Alle 19 deelnemende atleten hebben op deze dag goed gescoord. Er werden meerdere persoonlijke records gelopen, wat wel eens zou kunnen betekenen dat de regiocompetitie 2021 heel spannend kan worden.

De beloning van een super-medaille en een certificaat met de behaalde resultaten op de diverse afstanden en een heerlijke sportieve middag zal hopelijk tot weerziens leiden. Voor Haag Atletiek was dit de eerste Frame Runningwedstrijd die zij met vrijwilligers van de vereniging tot stand hebben gebracht. Uiteraard heeft de zon meegewerkt voor een fantastische sfeer, maar ook de lol en de gezelligheid afgewisseld met de wedstrijdspanning!