Zaterdag 9 april 2022 was er een Dirk Kuyt Foundation Regiocompetitie voor de Framerunners met loopnummers van 60 meter tot en met de 1500 meter. Omstreeks 13.00uur verzamelden de atleten zich bij AV Triathlon en meldden zich bij “de tent”. Een flauw zonnetje en een beetje wind fleurden de middag toch op. De regen kwam ook nog voorbij maar die was gelukkig voor korte duur. Gelukkig maar want anders ging het haar van Dirkie door de war. Ja ja, Dirkie was er ook en hij deed samen met Pim Brouwers (ambassadeur van Dirk Kuyt Foundation) de warming-up. Op het moment dat de atleten klaar waren om aan de warming-up te beginnen kwam daar Dirkie samen met zijn lieve assistente Nelleke Koppelaar de hoek om. Dirkie was erg zenuwachtig maar werd door Nelleke en de atleten op zijn gemak gesteld en kreeg er toen nog meer zin in.

Samen gingen ze de baan op om een ronde in te lopen. Dirkie ging alle atleten af om ze welkom te heten, een high-five te geven en zelfs wilden sommige atleten met Dirkie op de foto. Dirkie vond dat best wel spannend allemaal. Na de ronde ingelopen te hebben begon het rekken en strekken samen met Pim en Dirkie. Dirkie was nog best wel lenig en spoorde de atleten aan om goed te rekken om zo goed te kunnen hardlopen. Het ging allemaal goed en met de laatste oefeningen voor de wedstrijd was iedereen goed warm. Dirkie had bij de atleten de laatste zenuwen weg genomen en toen begon het echte spektakel. Eerst de 200 en 400 meter. De atleten vlogen over de baan en de toeschouwers moedigden de atleten aan. Het was een hels kabaal en de atleten kregen zo nog meer “vleugels”. Na deze twee afstanden kwamen de korte afstanden en werd er hard gevlogen over de baan. De 60 en 100 meter werden in een recordtijd afgewerkt. Dirkie keek zijn ogen uit en gelukkig stond er geen radar controle. Zo hard gingen de atleten voorbij.

En toen kwam het toetje aan het einde van de dag. De 1500 meter. Eerst wilde Dirkie nog mee lopen maar voor Dirkie was dit echt te ver. De laatste 100 meter liep Dirkie nog mee en keek voor de rest naar deze top atleten. 1500 meter wat een eind.

Het zat er bijna op maar de atleten kregen na deze daverende prestaties nog een medaille uitgereikt. Het was een super mooie middag en Dirkie was super super super super en nog eens super trots op alle atleten. Na nog een dikke knuffel aan iedereen gegeven te hebben ging Dirkie ook naar huis en bijkomen van deze mooie middag. Dirkie was ook moe en ging dromen dat hij ook een keer op de Framerunner mag “racen”.

Tot de volgende keer.
Liefs,
Dirkie