Op zaterdag 24 september heeft het eerste Nederlands jeugdkampioenschap RaceRunning plaats gevonden. Rotterdam Atletiek had de primeur om dit eerste kampioenschap te organiseren.

Deze stralende na-zomerdag begon met twee clinic rondes voor nieuwe RaceRunner atleten en de enthousiastelingen die niet wilden wachten tot het middagprogramma en dus een hele dag kwamen sporten! Maar liefst 19 kinderen stonden te trappelen om training te krijgen van de trainers van Rotterdam, Hoofddorp, Lelystad en Arnoud van het RaceRunning team. De kinderen kregen training van andere trainers dan normaal op de eigen club, en anderen probeerden de RaceRunner voor het eerst uit. Feit is dat we in Nederland nog nooit zoveel RaceRunners tegelijkertijd op de atletiekbaan hebben gehad. Een mooie primeur en een sportieve ochtend voor onze atleten!

Dat de clinic niet alleen interessant was voor de kinderen bleek ook uit de aanloop van therapeuten en de trainster van Haag Atletiek uit Den Haag, die binnenkort gaan starten met een team!

Voor het middagprogramma verschenen wederom 19 (veelal andere) atleten op de atletiekbaan met hun ouders en supporters. Er werd gestart met een kwalificatieronde op de 60 meter waarna de kinderen in twee poules werden verdeeld met wedstrijden op de 60, 100, 400 en 1000 meter. Op alle afstanden waren in beide poules 3 prijzen te verdelen. Daarnaast werd er gestreden om het Allround kampioenschap. De Allround kampioenen Pepijn en Tom hebben een wisselbeker gekregen. Dit betekent dat zij volgend jaar hun beker weer meenemen en zij hun titel dan moeten verdedigen!

Amy, Stef O., Stef B., Pepijn, Nienke, Tom, Richard, Toon en Deston gingen naar huis met een medaille. Maar nog veel belangrijker is dat we tijdens dit eerste kampioenschap hebben kunnen zien dat alle atleten zichzelf elke week verbeteren, vooruit gaan en echte sporters zijn met een sportmentaliteit die thuishoort op de atletiekbaan! Gefeliciteerd allemaal!

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en daarom verwijzen we jullie graag door naar de volgende pagina’s voor foto’s en filmpjes!

Een filmpje van Rotterdam Atletiek is hier te vinden.

Klik hier voor de foto’s van het RaceRunning team Rotterdam.