We hebben een fantastische bijdrage ontvangen van Stichting het Gehandicapte Kind voor het project: Frame Running Kids.

Frame Running Kids

Het project Frame Running Kids draagt bij aan een volwaardige deelname van kinderen en jongeren met een beperking bij reguliere sportverenigingen. Hierdoor kunnen ook deze kinderen samen sporten met leeftijdsgenootjes zonder beperking, vriendjes maken op de club en voluit onderdeel zijn van het verenigingsleven.

Dankzij de steun van de donateurs van Stichting het Gehandicapte Kind kan dit project mogelijk gemaakt worden. Onwijs bedankt!

Stichting het Gehandicapte Kind – Door samen te sporten niet meer alleen

Stichting het Gehandicapte Kind gelooft dat door samen te sporten kinderen met elkaar opgroeien en van elkaar leren. Op een natuurlijke wijze. Want als kinderen elkaar wekelijks ontmoeten op de club en samen trainen, dan vervagen de grenzen vanzelf. En ontstaat er een samenleving waarin kinderen met een handicap meedoen en welkom zijn. Eerst op de club en daarna ook daarbuiten.

Dit gaat helaas niet vanzelf en is ook niet makkelijk. Veel sportverenigingen zijn niet toegankelijk, waardoor kinderen met een rolstoel niet eens het sportterrein of clubhuis in kunnen. De trainer is niet gewend om een sporter met een handicap te begeleiden. Of er missen hulpmiddelen en materialen. Hierdoor kunnen kinderen met een beperking vaak niet meedoen en staan ze langs de zijlijn.

Dit kan en moet anders! Stichting het Gehandicapte Kind wil dat ook kinderen met een handicap kunnen sporten op een club in de buurt. Frame Running is al een geweldige sport die dit realiseert. Maar we zijn er nog niet. Met financiële steun wil Stichting het Gehandicapte Kind ervoor zorgen dat kinderen met een handicap overal in Nederland samen kunnen sporten en vrienden maken. Help jij mee?