Internationaal Frame Running Event Denemarken dit jaar van 10-17 juli 2022

Framerunners van over de hele wereld komen dit jaar van 10 tot en met 17 juli samen in Frederiksberg, vlakbij Kopenhagen, voor de Camp&Cup. Saamhorigheid, sportiviteit en ontmoeten staan hier centraal. De week begint met enkele trainingsdagen en wordt gevolgd door wedstrijden op alle niveaus, van jong tot senior.

“Afgelopen keer was Nederland vertegenwoordigd met negen deelnemers. We hopen dat dit jaar meer framerunners meedoen aan dit geweldige sportevent”, vertelt Elke ter Maat, samen met Cor van Brouwershaven chef de equipe van het Nederlandse Frame Runningteam dat naar Denemarken afreist.

Deelnemer Ikar Klem (15) kijkt met veel plezier terug op het event, de tweede keer dat hij meedeed. “Het is superspannend om tegen mensen uit de hele wereld te rennen.” In de trainingen voorafgaand aan de wedstrijden werkte hij samen met andere sporters aan het verbeteren van zijn snelheid bij de start. “Veel professioneler dan bij mijn atletiekclub thuis. Erg leuk om een week op te trekken met sporters die net zo serieus bezig zijn met framerunnen als ik.”