Verslag FNO Klein Geluk Frame Running clinic bij woonvorm ’s Heerenloo, locatie Noordwijk

Op 12 juni 2023 zijn Petra van Schie en Henriette Stemerdink bij ons langs gekomen voor een clinic framerunnen. Daar hebben een aantal cliënten aan deelgenomen. Eén daarvan is een jongeman van 16 jaar oud met cerebrale parese. Hij heeft de mogelijkheid gekregen om de framerunner voor langere tijd uit te proberen en wat is dat toch fantastisch voor hem geweest.

Deze jongeman kan kleine stukjes lopen met een rollator, maar zit het grootste deel van de dag in zijn rolstoel. Hij woont op een woongroep samen met acht andere jongeren/jongvolwassenen. Geen van zijn huisgenoten is rolstoelgebonden. Iedere avond gaan zij met de groep wandelen, en gaat hij als enige in de rolstoel mee. Hij rijdt dan zelfstandig en rijdt vaak achter de groep aan, het tempo ligt vaak hoger dan hij kan omdat de andere jongeren kunnen rennen. Nu hij tijdelijk het running frame in zijn bezit heeft, kan hij het tempo goed bij houden en zoals hij zelf zegt: ‘Ik ben nu net zo snel als de jongens van mijn woning. Ik ben echt heel gelukkig in het running frame, ik hoop dat ik hem ook voor mijzelf kan krijgen’. Een groot succes dus voor deze cliënt.

We hopen dat we middels fondsenwerving meerdere running frames beschikbaar kunnen krijgen voor cliënten zoals deze jongen. En zodat we bij voldoende animo in de toekomst een Frame Running club kunnen opzetten! Frame Running Nederland, bedankt dat jullie ons kennis hebben laten maken met dit prachtige hulpmiddel!

Door Maria Ouwehand-Meijvogel MSc
Kinderfysiotherapeut ’s Heerenloo, Expertisecentrum Advisium, locatie Noordwijk

Deze clinic werd mogelijk gemaakt door FNO Klein Geluk

FNO Klein Geluk maakt prachtig filmpje over Frame Running | Frame Running