FNO Klein Geluk clinic Frame Running bij wooncentrum Noorderbrug, ’s Heerenloo Groningen

Op woensdagochtend 14 juni 2023 stond de Frame Running clinic gepland op ons wooncentrum in Groningen. Een aantal maanden geleden hebben we tijdens de open dag van Beatrixoord met een aantal bewoners kennis gemaakt met de Frame Running sport. Zowel de bewoners als wij waren hier erg enthousiast over en zagen direct mogelijkheden om dit met meer te gaan proberen.

Toen de bus met frames arriveerde konden we de boel uitladen en installeren. Het was een mooie maar warme dag dus besloten we een plekje in de schaduw te zoeken waar we de bewoners op de frames konden helpen. Alles stond klaar dus we konden gaan beginnen met uitproberen. De eerste bewoners zaten inmiddels al klaar en één voor één konden ze kennis maken met de frames. Voor de ene bewoner ging dit direct goed en voor de ander moesten we het frame nog wat bijstellen. Ook was er een verschil met het gebruik van de frame, een aantal bewoners racete direct over het parkeerterrein alsof ze nooit anders gedaan hebben, maar sommigen vonden het ook lastig om de beweging eigen te maken. Daarbij was het natuurlijk best spannend om ineens op een frame te zitten dat je niet kent en ook best snel kan gaan. Gelukkig was er genoeg tijd om hieraan te wennen zodat het langzaam vertrouwd begon te raken.

Aan het einde van de ochtend hebben ongeveer 30 bewoners van ons wooncentrum kennis kunnen maken met het running frame. Er was ontzettend veel enthousiasme in zowel de groep als bij ons fysiotherapeuten. Wij vinden het erg mooi om te zien hoe een running frame weer meer mogelijkheden voor iemand geeft om te kunnen bewegen. Van de groep van 30 bewoners zijn er 9 die hier graag verder mee zouden willen. Voor deze groep hebben we de samenwerking gezocht met Groningen Atletiek die momenteel al lesgeeft in Frame Running. Eind september/begin oktober gaat deze groep starten met een aantal proeflessen bij de vereniging zodat ze nog beter kunnen kennismaken met de sport. Uiteraard blijven wij als fysiotherapeuten hier ook bij betrokken. Daarnaast zijn we aan het kijken of we zelf 2 frames kunnen aanschaffen zodat we het als therapie middel kunnen inzetten.

Kortom, we zijn ontzettend blij dat we de mogelijkheid hebben gekregen om deel te nemen aan deze clinic en daarmee onze bewonersgroep weer een extra mogelijkheid hebben gekregen om op een leuke manier te bewegen!

Manon Tuinstra-Bel, Fysiotherapeut ’s Heerenloo De Noorderbrug

P.s. Deze clinic is mogelijk gemaakt door FNO Klein Geluk. Wil je ook een clinic in jouw wooncentrum? Neem dan contact op via info@framerunning.nl.