~ door Gerlinda Huizing

Grijs en miezerig, dat is hoe zaterdag 25 maart 2023 begon. Niet de ideale omstandigheden om een inspirerende sportdag te organiseren. Maar AV Triathlon uit Amersfoort stelde ook dit jaar weer haar baan en clubhuis beschikbaar voor de landelijke Frame Running Inspiratiedag, dit jaar georganiseerd door Frame Running Nederland in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind.
Gelukkig lieten veel atleten, trainers, ouders, leveranciers van running frames en overige belangstellenden uit heel Nederland zich niet tegenhouden door het mistroostige weer. Zelfs enkele atleten en trainers uit België waren afgereisd naar Amersfoort om met elkaar een gezellige, sportieve en inspirerende Frame Running dag te beleven.
Op het grasveld voor het clubhuis was een informatiemarkt, waar je kennis kon maken met de leveranciers van verschillende merken running frames. Zo was KS Custom Seating aanwezig met de Little, Big en Strong Emperor. De leverancier van WISP was helemaal voor deze inspiratie dag vanuit Zweden naar Nederland gekomen. De nieuwkomers op de markt: de Compact Runner van USVA en de Wolturnus Roadrunner van RD Mobility waren ook te zien. En natuurlijk was ook Rollick met de Petra Bike aanwezig. Naast deze running frames was er nog een bijzondere loopfiets te zien: De Alinker.
Er waren stands van de Dirk Kuyt Foundation, Esther Vergeer foundation, Uniek Sporten, Stichting het Gehandicapte Kind en er was geweldig lekkere koffie van de Sign Language Coffee Bar. Henriëtte opende de dag met een korte presentatie, waarbij duidelijk werd dat Frame Running ook het afgelopen jaar zowel qua clubs als actieve atleten weer was gegroeid. Het Harry Jan Keizer Frame Running Belevingscentrum werd nader toegelicht, waarmee een gedeelte van de droom van vorig jaar was uitgekomen. Ook was er informatie over het grootste internationale Frame Running evenement: De Camp and Cup, die van 19 t/m 26 juli weer gehouden wordt in Kopenhagen. En werd iedereen enthousiast gemaakt om deelnemer te worden van het Nederlandse team.
Na deze informatieve opening was het tijd om aan de slag te gaan. Zo gingen de eerste twee clinics van start: een bostraining en een doelgerichte training van Team Para Atletiek. De bostraining was een echte uitdaging, want door de regen van de afgelopen dagen waren de paden flink drassig wat het extra zwaar maakte. Maar ook extra leuk, want zoals één van de atleten zei: “Geen bostraining zonder modder!!” Team Para Atletiek leerde ons hoe je doelen kunt stellen, naar die doelen kunt toewerken, maar ook dat je soms doelen niet haalt en hoe je daar mee om kunt gaan en je doelen kunt bijstellen.
Na deze eerste inspanning was het tijd voor de lunch zodat iedereen even weer op adem kon komen voor het vervolg van het programma. ‘s Middags stond er namelijk nog een training van Team Para Atletiek op het programma en werden er tips gegeven over krachttraining zowel met als zonder frame. Ook was er een clinic Samen Sporten bij de club, waarbij er tips en informatie gegeven werden door ervaren opleiders van de Atletiek Unie, zodat bij steeds meer clubs inclusief sporten mogelijk is.
Moe maar voldaan werd er met een hapje en een drankje nog even nagepraat en na het invullen van een kort evaluatieformulier was er voor iedereen een leuke goodie bag en voor elke club een mooi inspiratieboek vol verhalen.
Conclusie: een mooie, sociale, gezellige, sportieve, uitdagende, inspirerende Frame Running dag.