Frame Running Nederland beschikt sinds kort over een Frame Running Belevingscentrum. In dit Belevingscentrum zijn de verschillende merken running frames, die momenteel in gebruik zijn in Nederland, in verschillende maten aanwezig. Oorspronkelijk was dit een plan van ons, veel te vroeg overleden, Frame Running Nederland teamlid Harry Jan Keizer, vandaar ook de naam.

Om aan de vraag te kunnen voldoen waar mensen de verschillende frames kunnen zien en testen zijn wij op zoek gegaan naar een plaats en een manier om dit alsnog te realiseren.

Het Belevingscentrum is gevestigd bij het FBK- stadion in Hengelo (Overijssel) en wordt beheerd door leden/ondersteuners van de Frame Running groep van atletiekvereniging MPM uit Hengelo.

Mensen die tot aanschaf over willen gaan en graag willen zien en ervaren welke frames er op de markt zijn kunnen hier een afspraak maken. Er zal dan één op één rustig de tijd worden genomen om je verschillende frames te laten uitproberen, zodat er een goede keuze gemaakt kan worden.

Misschien weet je al welk merk frame je graag wilt, maar twijfel je nog over de juiste maat, ook dat kun je rustig uitproberen. Bij de meeste merken is het mogelijk om verschillende borststeunen, dikke banden, racebanden enz. te testen.

De running frames kunnen op de atletiekbaan getest worden. Daarnaast is er in de directe omgeving van het FBK-stadion ook de mogelijkheid om het frame te testen op verschillende soorten ondergrond zowel verhard als onverhard. Dus kom zelf ervaren wat voor jou het meest geschikte frame is.

Het Belevingscentrum is bedoeld om op één locatie verschillende frames te kunnen zien en ervaren en daardoor een goede keus te kunnen maken. Na het testen neem je zelf contact op met de leverancier van je keuze om de aanschaf verder te regelen. Het Belevingscentrum bemoeit zich niet met prijzen, leveringsvoorwaarden enz. Dat regel je zelf met de fabrikant of importeur.

De merken die nu al aanwezig zijn:

  • Big, Little en Strong Emperor
  • WISP Framerunner en Frameskater
  • Runner3, wordt binnenkort afgeleverd

Ook hopen wij op korte termijn over de Petra bike, Stormrunner en Crossrunner te kunnen beschikken.

Naast de running frames is voor de schaatsliefhebbers ook een Ice-WISP aanwezig om het Frameschaatsen te kunnen ervaren. Deze kan in overleg uitgetest worden op ijsbaan Twente in Enschede, dit is zo’n 3 km vanaf het FBK-stadion. Hierbij zijn wij afhankelijk van eventuele andere evenementen die op de ijsbaan gepland zijn en zijn er kosten voor toegang tot de ijsbaan aan verbonden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken bij het Frame Running Belevingscentrum neem dan contact op via: framerunning@mpmhengelo.nl