Je hebt het vast al gezien: naast Frame Running is er nu ook Frame Schaatsen. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer kan heel Nederland kennismaken met deze nieuwe sport. Honderden kinderen volgden al één van de gratis clinics en zijn enthousiast: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Een prachtig initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind.

Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een beperking genieten van ijspret. Het frame lijkt op een runningframe, alleen zitten er schaatsijzers onder in plaats van wielen. Met een speciaal setje kun je zelfs je runningframe ombouwen tot schaatsframe. Met spikes onder je voeten kun je je afzetten en daar ga je, zwierend over het ijs!

Een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind
Honderden kinderen kunnen het deze winter ervaren tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer, een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind samen met de Sven Kramer Academy en Duosport. De toer gaat langs ijsbanen in heel Nederland. De deelnemers doen een leuk schaatsspel, leggen een parcours af en maken natuurlijk een paar rondjes over de baan. Na afloop krijgen ze een mooie medaille als herinnering. Deelnemen is gratis. Ook kinderen zonder beperking kunnen meedoen, want samen is alles leuker!

De eerste keer schaatsen!
Voor veel kinderen met een beperking zijn de clinics van de Elfstedentoer hun eerste kennismaking met schaatsen. Voor het eerst hoeven zij niet langs de kant te staan als andere kinderen plezier maken op het ijs, maar kunnen ze meedoen! Zoals een van de deelnemers zei: : “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”

Schaatsframes in Hoorn, Heereveen en Utrecht
Niet alleen de deelnemers zijn enthousiast, ook ijsbanen en schaatsscholen zien tijdens de Elfstedentoer hoe mooi het is als kinderen met en zonder beperking samen kunnen schaatsen. Een aantal van hen heeft het Frame Schaatsen al opgenomen in het reguliere aanbod. Zo kun je in Hoorn, Utrecht en Heerenveen al op een schaatsframe meedoen met de schaatslessen of een schaatsframe huren.

Schrijf je in voor de Elfstedentoer!
Wil je het ook eens proberen, of gewoon eens komen kijken? De Elfstedentoer komt nog in Breda, Haarlem, Amsterdam en Heerenveen. Wees er vlug bij want de clinics lopen snel vol. Ga naar samenschaatsen.nl voor meer informatie en inschrijven. Wie weet tot ziens, binnenkort op het ijs!
Heb je dit jaar meegedaan aan één van de clinics, we horen graag hoe je vond. Je kan ons mailen via: svanbaar@gehandicaptekind.nl. Ondertussen gaat Stichting het Gehandicapte Kind er alles aan doen dat er in de komende drie jaar in elke provincie samen geschaatst kan worden, met of zonder schaatsframe! Hou het in de gaten via www.samenschaatsen.nl en www.frameschaatsen.nl

Bron: Stichting het Gehandicapte Kind