De Atletiekunie heeft een ruim nascholingsaanbod voor pupillen- en jeugdtrainers en voor baanatletiek. Een deel van deze opleidingen is ook geschikt of geschikt te maken voor Frame Runningtrainers. Ook op de site van Sportopleidingen.nl vind je interessante nascholingen.
Veel na- en bijscholingen bestaan voor een deel uit e-learnings, dus daar kun je ook nu al mee starten! Wij hebben een aantal opleidingsmogelijkheden hieronder gebundeld.


Bijscholing Frame Running Atletiekunie
De Atletiekunie organiseert in samenwerking met Frame Running Nederland een eendaagse workshop/cursus voor beginnende Frame Running trainers. Deze workshop is ook geschikt voor hulptrainers, vrijwilligers en ouders die meer willen weten. De workshop wordt gegeven door een docent van Frame Running Nederland (Elske, Ramon of Arnoud). De organiserende vereniging zorgt voor locatie en catering. Datum gaat in overleg met Atletiekunie (en docent).

Bijscholing Pupillentraining Atletiekunie
In de bijscholing Training geven aan pupillen staat het verantwoord en uitdagend training geven aan kinderen centraal.
Na een korte introductie ga je meteen in de praktijk aan de slag, de workshopleider laat je in hoog tempo een aantal inspirerende oefenvormen ervaren. Daarna sta je in de theorie stil bij de ingrediënten voor een goede pupillentraining en bekijk je of je deze ingrediënten teruggezien hebt tijdens de voorbeelden.
Deze bijscholing kun je in overleg met de atletiekunie aanpassen aan de jeugdige Frame Runningatleten.

Cursus Assistent Baanatletiektrainer 2 (ABAT2) Atletiekunie
De cursus Assistent Baanatletiektrainer 2 bestaat uit 5 workshops en leidt assistenten op die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen. Deelnemers zijn minimaal 15 jaar oud, verder zijn er geen instroomeisen aan deze opleiding verbonden. Het accent van de opleiding ligt op het pedagogisch en didactische deel.
De e-learning module ‘Sportplezier en Veiligheid, de basis’, wordt als basis gebruikt en hiervan moet steeds voorafgaand aan iedere workshop een deel worden gevolgd.

NIEUW – Opleiding Basis Baanatletiektrainer 3 (BBAT3) Atletiekunie
De opleiding Basis Baanatletiektrainer 3 (BBAT3) van de Atletiekunie is een opleiding van zeven workshops met aanvullende opdrachten, die in de eigen trainingspraktijk worden uitgevoerd. Het doel van de opleiding is om zelfstandige trainers te creëren. De opleiding is dan ook bedoeld voor cursisten die al ervaring hebben met het assisteren bij trainingen of het zelf geven van atletiektrainingen. De nadruk van de BBAT3-opleiding ligt op het training geven en het coachen van atleten. En uiteraard: deze opleiding is ook geschikt voor Frame Runningtrainers!

Heb je interesse in deze opleiding? Neem contact op met opleidingen@atletiekunie.nl en vermeld daarbij dat je training geeft aan de doelgroep Frame Running.

Overig aanbod


Ideeën?
Op verzoek is Frame Running Nederland altijd bereid om mee te denken over een bijeenkomst/cursus aan de hand van een specifiek thema! Mail info@framerunning.nl en we nemen contact met je op. De evt. uiteindelijke bijeenkomst zal via de Atletiekunie verlopen. Minimaal aantal deelnemers is 10.