Op 19 april 2023 organiseerde Stichting het Gehandicapte Kind de regionale inspiratiebijeenkomst Samen Sporten. Voor deze avond waren we te gast op de atletiekbaan van Prins Hendrik in Vught. De workshop is een verdiepende workshop over inclusief sporten op de atletiekvereniging die gegeven wordt door een ervaren opleider van de Atletiekunie.
Vragen die aanbod kwamen waren onder anderen: Wat is Samen Sporten? Is Samen Sporten voor iedereen? Wat doet Samen Sporten voor je vereniging? En wat heb je hier als trainer of bestuurder voor nodig om dit mogelijk te maken?

Met een groep van 12 geïnteresseerden (atletiektrainers, bestuur, buurtsportcoaches en beleidsmakers) werd er gestart met een interactief deel in de sportkantine. Waarbij er ervaringen werden gedeeld, in groepjes werd gebrainstormd over de vraag hoe je vorm kan geven aan Samen Sporten en de verschillende aspecten van Samen Sporten besproken werden. Er werd nog druk over allerlei onderwerpen doorgepraat toen het tijd was om in actie te komen.

“Samen Sporten is niet alleen leuk maar ook waardevol. Voor alle atleten. Of je nu op een frame zit of zonder frame. Alle atleten doen mee. Worden uitgedaagd en zijn zich – binnen ieders mogelijkheden – aan het ontwikkelen en aan het verbeteren”.

In het tweede deel kon men actief aan de slag op de atletiekbaan. Hoe breng je dit in de praktijk? Hoe zorg je dat iedere atleet op zijn of haar niveau wordt uitgedaagd? Zomaar wat onderwerpen die terugkwamen.

Met een hoop nieuwe kennis en inspiratie ging iedereen weer naar huis. Voor trainers met een licentie van de Atletiekunie was deze avond gewaardeerd met 2 licentiepunten.

De workshop Samen Sporten zal in meerdere regio’s gegeven worden. Neem contact op met Stichting het Gehandicapte Kind via samensporten@gehandicaptekind.nl als je geïnteresseerd bent in de workshop. We nemen dan contact op om te kijken of de volgende workshop bij jouw vereniging georganiseerd kan worden.