Kinderen met en zonder beperking kunnen voortaan niet alleen samen rennen op de atletiekbaan, ze kunnen ook samen schaatsen op de ijsbaan! Al bij 16 ijsbanen in Nederland kan geschaatst worden met een schaatsframe. Net als bij Frame Running, maar dan met schaatsijzers eronder.

 

Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer van Stichting het Gehandicapte Kind hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt om te glijden over het ijs. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom zet de stichting nu de volgende stap. Op 16 ijsbanen kun je voortaan op een schaatsframe meedoen met de inclusieve schaatslessen. Ook kun je een schaatsframe huren om vrij te schaatsen. Op frameschaatsen.nl lees je er meer over.

 

Running frames zijn eenvoudig om te bouwen tot schaatsframe, door de wielen te vervangen door schaatsijzers. Dus staan jullie frames tijdens de winterstop toch maar in de opslag? Wie weet staat de ijsbaan of schaatsvereniging wel open voor een samenwerking, zodat de kinderen het hele jaar door samen kunnen sporten. Hoe cool zou dat zijn!