Na twee jaar van afwezigheid kon dit jaar weer de Nederlandse Frame Running Cup georganiseerd worden!

Uit werkelijk alle hoeken van het land kwamen de deelnemers naar Lelystad toe om deel te nemen. AV Spirit was de gast vereniging waar dit jaar het Nederlands grootste Frame Running evenement georganiseerd is. Hoofd Coordinator had een prachtig mooi schema in elkaar gezet waardoor inspanning en ontspanning goed waren afgewisseld.

De deelnemers waren ingedeeld op hun persoonlijk record (PR) op de 100 meter. Aan de hand hiervan waren er 3 catagorieën gemaakt, en een volwassen catagorie. Leuk om te vermelden is dat er steeds meer volwassen FrameRunners meedoen.

Wat ook leuk was om te zien dat er verschil was tussen de deelnemers die al ervaren zijn en de deelnemers die voor de eerste keer aan een landelijk evenement meededen. Laatstgenoemde groep werd snel opgenomen in het geheel door de ontspannen sfeer tijdens en tussen de wedstrijden, zo kreeg de speaker te horen van een ouder. Leuk om te horen, maar zeker ook voor mensen die komend NK in Bergen op Zoom mee willen doen.

Het wedstrijd spektakel startte exact om 10.00 uur!
We begonnen meteen met een race van formaat, de 40 meter in Cat.1 voor de jeugd. Het publiek stond op de banken en de sfeer zat er meteen goed in. Zweetdruppels op de voorhoofden en strakke blikken op de begeerde finishlijn. Dit beloofde nog wat voor de rest van de dag.
Wat er nog meer beloofd was, was een behoorlijke regenbui. Gelukkig was deze bui abuis en wist hij de weg niet op tijd richting het sportpark te vinden.

Op de 100, 200 en 400 meter werden de verschillen onderling soms wat groter tussen de atleten, maar er waren voor het publiek prachtige onderlinge “gevechten” te zien op de baan. Maar na afloop was de strijd al snel opgegeven en feliciteerde men elkaar met de winst op een verbroken PR. Want niet alleen medailles winnen is winst, ook je persoonlijk PR verbeteren is winst. (In sommige gevallen was er zelfs dubbele winst deze dag).

Tijdens de 1500 meter kwam het verwachte buitje regen; deze had uiteindelijk toch zijn weg gevonden en zo ook de deelnemers van de 1500 meter, waarna we de prijsuitreiking konden doen. Voordat de prijzen uitgereikt werden, iedereen kreeg namelijk een mooie grote deelnemers medaille. De starters en organisatoren tijdwaarneming werden bedankt en ook dank aan AV Spirit voor de gastvrijheid en barbezetting.

En dit waren de prijswinnaars van de meerkamp:
Categorie 1: 1. Timo Thiebou; 2. Roos Romeijn; 3. Stein ter Maat
Categorie 2: 1. Troy van Roemburg; 2. Miene Vos; 3. Lonneke van den Berg
Categorie 3: 1. Sophie Alards; 2. Mirre Haarmans; 3. Benjamin Boevee
Senioren/volwassenen (allen categorie 3): 1. Pepijn Schepers; 2. Stef Brouwer; 3. Esmee Huibers
De snelste op de 1500 meter was Ikar Klem.

Ramon