~ door Siem Matton
Afgelopen zaterdag, 25 maart 2023, was het zover: de landelijke Frame Running Inspiratiedag!
Het was een groot succes: ruim 80 deelnemers vanuit het hele land zijn afgereisd naar Amersfoort.
Tijdens het inloopmoment, onder het genot van een heerlijke warme drank die je via gebarentaal kon bestellen (heel leuk!), vonden oude bekenden elkaar en werden al nieuwe contacten gelegd.
De dag begon met een introductie vanuit Frame Running Nederland en Stichting het Gehandicapte Kind. Daarna ging iedereen naar de workshop die hij vooraf had gekozen.
Ik ging mee met de workshop “Bostraining” en was gelijk al blij dat ik goede schoenen had aangetrokken. Het was regenachtig weer maar de bomen in het bos houden een hoop regen tegen!
Sommige deelnemers waren vastbesloten hun voeten droog te houden door met een enorme vaart en de voeten omhoog door een plas te rijden en pas na de plas weer voeten aan de grond te zetten. Handig zeg, zo’n running frame!
Er kwamen verschillende oefeningen/opdrachtjes aan bod tijdens de bostraining, voor de framerunners zelf een mooie manier om kennis te maken met het runnen in het bos, voor trainers een hoop inspiratie hoe “simpel” je een leuke & speelse training vorm kan geven.
Na de lunch stonden nog twee workshops op de planning: ik ging mee met de workshop “Doelgericht trainen” van Team Para Atletiek en de workshop “Krachttraining”.
Tijdens het doelgericht trainen kwamen specifieke opdrachten aan bod waarmee je de juiste spieren aanspreekt die je ook tijdens het framerunnen nodig hebt. Heel nuttig en goed bruikbaar als warming-up of tijdens een loopscholing.
Tijdens de krachttraining kregen we een korte introductie van de kennis daarachter, werd de koppeling naar wat je eraan hebt tijdens het framerunnen gemaakt en konden we dit meteen in de praktijk uitvoeren. Door verschillende opdrachten te doen, op zo’n leuke manier, had je niet eens door dat je met krachttraining bezig was!
Na afloop was er nog tijd om na te praten en wat laatste contacten te leggen. Daarna was het tijd om de goed gevulde goodie bag in ontvangst te nemen en naar huis te gaan.
Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag waar vooral het plezier en enthousiasme van alle workshopleiders en deelnemers vanaf spatte!