Anniek deed mee aan de Frame Running basiscursus en deelt hier haar ervaringen.
Haar conclusie: “Als je meer wilt weten over Frame Running is deze cursus zeker een aanrader!”

Hoi ik ben Anniek Mateman. Ik ben 13 jaar oud en woon in Amersfoort. Als klein meisje zag ik mijn moeder altijd op zaterdagochtend vertrekken in haar hardloopschoenen. Ze trainde bij AV Triatlon. Het leek mij ook wel leuk om te rennen in het bos. Op mijn zevende ben ik begonnen met atletiek en ik doe het nog steeds.

Een paar jaar geleden werd Frame Running opgestart op onze club. Ik wist er toen nog niet zo veel van, maar toen het nichtje van een goede vriendin van mij begon met Frame Running werd ik er steeds nieuwsgieriger naar. Het framerunnen werd steeds groter op de club en een jaar geleden liep ik als maatje met een framerunner mee tijdens een wedstijd. Daarna mocht ik meehelpen bij wedstrijden en een inspiratiedag. Dat was heel leuk om te doen want het is een leuk groepje. Je leert elkaar ook steeds beter kennen en inschatten wat iemand kan. Op een gegeven moment werd er gevraagd of ik hulptrainer zou willen worden en toen zei ik natuurlijk: ‘’ja!’’. Ik ben nu een tijdje bezig met training geven en ik word er steeds handiger in. Ik weet nu bijvoorbeeld waar je aan moet denken bij een goed eindspel en hoe je het beste iets kan uitleggen. Er waren ook nog een aantal dingen die ik nog niet wist en waar ik minder verstand van had. Ik vond het leuk dat ik daarom ook de basiscursus mocht doen. Ik heb deze cursus dan ook eind oktober 2022 gevolgd.

De cursus vond plaats op mijn eigen vereniging. Er waren vooral volwassen en ik was dan ook de jongste deelnemer, maar dat maakte niet uit. Ik vond de cursus erg interessant. We hadden eerst een theoriegedeelte. Er werd veel uitgelegd en we konden onze eigen ervaringen ook delen. Toen we het theoriegedeelte gehad hadden gingen we wat beter kijken naar het frame. Er werden basisdingen aan ons uitgelegd zoals hoe je het stuur kon verstellen en hoe je het zadel kan inklappen. Dit onderdeel vond ik ook erg handig, ook al hoef ik bijna nooit te sleutelen aan het frame tijdens de training. Toen was het tijd om in groepjes een spel te verzinnen. Dit onderdeel vond ik het leukste aangezien ik hier het meeste mee moet doen in mijn training. De training werd verdeeld en ik moest samen met mijn groepje een kern en eindspel verzinnen. Toen iedereen zijn spellen of oefeningen had bedacht kwamen er 2 framerunners het uitproberen. Na afloop gaven we elkaar tips hoe we het beter hadden kunnen doen en wat we al goed hadden gedaan. Ik vond dit heel leerzaam aangezien je altijd nog dingen hebt die je bent vergeten in je spel. Soms is bijvoorbeeld de afstand te ver of juist te kort en soms is het spel te ingewikkeld. Ik vond het vooral fijn omdat je heel veel ideeën op doet en je veel van elkaar kunt leren.

Als je meer wilt weten over Frame Running is deze cursus zeker een aanrader!