Even de week van je af rennen. Een leeg hoofd creëren. Ik woon zelf naast het Goffertpark en werd vaak lichtelijk jaloers als ik mensen zag hardlopen. Sinds een paar jaar gaat het lopen bij mij steeds moeilijker. Wat fijn dat ik Frame Running heb ontdekt. Zaterdag is de mooiste dag van de week!

Zaterdag 30 september was het zover: Mijn eerste Frame Running wedstrijd.

Met 12 andere atleten uit de regio werd er gestreden om medailles, persoonlijk records en eretitels. Nadat Teun in het voorprogramma de baan grondig had geïnspecteerd en alle renners de warming up hadden gedaan, startte ik mijn eerste wedstrijd ooit, de 60 meter, hier in 22 seconden gefinisht. De 200m leek mij echt een uitdaging, maar ik had een tijd van 1.29.30. Dat was een verbetering van 40sec. Een mooie opsteker voor mijn 100m. Hier ook weer een persoonlijk record. In andere 100m wedstrijden viel op hoe renners aan elkaar gewaagd zijn en dat het soms een kwestie was van honderdsten om uit te maken wie de wedstrijd gewonnen had. Superspannend!

Ook de 400m en de 800m werd gelopen. Wat ontzettend gaaf om renners hierin ook echt te kunnen aanmoedigen. Wat gaaf om te zien wat sport kan doen.

Mooie tijden zijn fantastisch, maar wat was het fijn dat mijn ouders er waren (met spandoek) om me te supporten én niet te vergeten het team van trainers en runners met wie elke zaterdag weer een feestje is. Het fijne van het trainen met Cifla is toch dat iedereen er voor elkaar is en dat we elkaar zo steunen, met als speciale vermelding Theo en Nikky, die dan deze dag wel niet mee konden doen, maar wél langs de lijn stonden om ons toe te juichen. Ik verheug me nu al op mijn volgende wedstrijd, over krap 2 weken loop ik samen met Yolanda en Mireille het Molenhoeks Makkie.

Door Lianne Ketelaar (een van de nieuwe volwassen framerunners van AV Cifla)

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Else Carrière

De Dirk Kuyt Foundation Regiocompetitie wordt mogelijk gemaakt door Dirk Kuyt Foundation en IT4Kids