Open Frame Runners wedstrijd bij Achilles

* Etten-Leur, 19 juni 2022 – De Dirk Kuyt Foundation is in het eerste jaar van Frame Running competitiewedstrijden betrokken als stimulerende en financierende partij. Voor organiserende verenigingen én framerunners een mooie gelegenheid om te testen of en hoe een dergelijke wedstrijdvorm voldoet aan een behoefte.

Omdat framerunners maar gebruik kunnen maken van een beperkt aantal atletiekonderdelen, bestond de wedstrijd van zondag 19 juni bij Achilles uit een programma van 5 verschillende nummers. In totaal hadden zich 17 framerunners ingeschreven, waarvan er 1 zich had terug getrokken van deelname. Er deden 10 atleten van Achilles, 4 van Spado uit Bergen op Zoom en 2 van het Oosterhoutse Scorpio.

Aanvang van de wedstrijd

Om half elf werd gestart met 3 series 60 meter. Om 10:50 uur legden de framerunners in drie series een 400 meter af. De honderd meter die om ongeveer tien over elf begon bestond zelfs uit 4 series. Het 4e nummer van de Dirk Kuyt Foundation Regiocompetitie Zuid was de 200 meter, ook hier weer 3 series.Opvallend waren de prestaties, alhoewel het deelnemen voor de meesten al een prestatie op zich is, van de 19 jarigen Inez Walrave en Stef Olree, beiden van Spado. Inez was de snelste dame op de 100, 400 en 1.500 meter, terwijl haar clubgenoot Stef dat was op de 60, 100 en 400 meter.

Na de wedstrijd over een volle baanronde werd tijd ingeruimd voor de jeugdige framerunners in de kantine van Achilles, waar trainer/coach Ruud Touw alle jeugdatleten beloonde met een persoonlijk woord, een medaille en een prestatie kaart. Voor de jeugd werd deze dag afgesloten met lekkere pannenkoeken, terwijl voor de prijsuitreiking iedereen die dat wilde van de organisatie een ijsje kreeg aangeboden.

Laatste onderdeel, de 1.500 meter

Daarna was het tijd voor het laatste onderdeel van de (test)-wedstrijd: de 1.500 meter. Voor dit nummer over drie en driekwart baanronden hadden zich vier atleten gemeld: Mariëlle van Oosterhout, Wouter de Kort en Menno Hermeling (allen Achilles) en Inez Walrave van Spado. Al meteen na de start van dit langste nummer van de dag ontstonden 2 groepen van 2 atleten. Mariëlle en Woutes bevonden zich na de eerste ronde op plek 3 en 4, terwijl Menno op kop ging, met in zijn kielzog de dame van Spado. Die laatste twee liepen steeds verder uit op het andere tweetal, en Inez bleef strak in het spoor van Menno. Tot de laatste bocht, toen ontwikkelde Inez een duidelijk hogere eindsnelheid dan Menno en won zij deze 1.500 meter in 7.15,9 voor Menno met 7.16,7. Wouter klasseerde zich als nummer drie voor Mariëlle.

Volgende wedstrijden

De derde en laatste Dirk Kuyt Foundation Regiocompetitiewedstrijd (regio Zuid) is op zaterdag 10 september bij Prins Hendrik in Vught. En als het aan ARV Achilles ligt, organiseert de Etten-Leurse atletiekclub volgend jaar weer een Frame Running wedstrijd.