Dr Petra van Schie | Frame Running

Dr. Petra van Schie

Functie
Senior onderzoeker
Kinderfysiotherapeut Amsterdam UMC, locatie VUmc
Projectleider Frame Running Nederland

Over Petra

Mijn naam is Petra van Schie; ik ben werkzaam als kinderfysiotherapeut en onderzoeker in Amsterdam UMC. Tevens ben ik projectleider van Frame Running Nederland en voorzitter van de Stichting Frame Running Nederland.

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met het running frame (de Petra-bike) in Denemarken. Ik was direct heel enthousiast over dit hulpmiddel, zowel voor gebruik tijdens therapie, als in het dagelijks leven en als sport. In samenwerking met allerlei fondsen en mijn collega’s van Team Frame Running Nederland, voeren we sinds die tijd verschillende projecten uit om Frame Running in Nederland te introduceren. Zo geven we clinics, hebben we een basis trainerscursus ontwikkeld en staan we met frames op beurzen en sportdagen. Ik ben in 2016 en 2018 bij de Camp&Cup in Denemarken geweest en heb in 2017 de Frame Running classifier cursus gevolgd in Uppsala, Zweden.

Daarnaast begeleid ik een junior onderzoeker (Arnoud Edelman Bos) en vele studenten (meestal master kinderfysiotherapie, maar ook geneeskunde studenten) die onderzoek doen naar het effect van Frame Running. Inmiddels zijn hier al enkele wetenschappelijke artikelen over verschenen. Ik presenteer onze resultaten regelmatig op congressen voor zorgprofessionals.

In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp en wandel ik graag en veel met onze hond.

Neem contact op met Petra

Naam*
Max. bestandsgrootte: 50 MB.