Dit jaar werd de 26e editie van de Camp & Cup gehouden van 7 t/m 13 juli in Kopenhagen Denemarken. Voor het eerst werd er op internationaal niveau volgens de nieuwe regels gestreden onder auspiciën van de WPA. Omdat het oude vertrouwde atletiekstadion gerenoveerd werd moesten we uitwijken naar een ander complex. Dit alles mocht echter de pret niet drukken! Er waren meer dan 120 deelnemers uit 21 verschillende landen van over de hele wereld, waaronder o.a.: USA, Brazilië,  Australië, Engeland, Griekenland, Denemarken, en ga zo maar door. Vanuit Nederland waren wij met 9 topatleten vertegenwoordigd! Voor Heidi, Lianne, Jogé, Hugo en Taeke was het hun eerste Camp & Cup. En voor Ikar, Henk, Gerlinda en Juliëtte was het hun zoveelste editie.

Tijdens de Camp & Cup kun je ook deelnemen aan een speciale trainings- en coaching cursus voor framerunners. Hier deden dit jaar Gianluca en Sjoerd aan deel. Fijn om zo kennis te vergaren om ook gericht training te kunnen geven aan startende en meer ervaren framerunners.

De eerste drie dagen staan altijd in het teken van trainen, een uurtje in de ochtend en een uurtje in de middag. Tijdens deze trainingen komen vooral het starten, coördinatie, reactievermogen en korte sprintjes aan de orde, een perfecte voorbereiding voor de wedstrijden. Zoals bij elke editie wordt er op de woensdagmiddag de officiële opening van het toernooi  gehouden met een vlaggenparade en teampresentaties. Dit jaar mocht Gerlinda Huizing op haar 50ste verjaardag met trots de Nederlandse vlag presenteren.

Na al het trainen en de opening beginnen dan op donderdag eindelijk de eerste wedstrijden. Er werd gestart met de 100 en 800 meter met spannende races, verbeteringen van PR’s en natuurlijk de bijbehorende medailles in de verschillende klasses. Het resultaat was  prima voor de eerste dag 5 gouden plakken op de 800 meter en op de 100 meter, 4 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons.

Bij bijna iedereen was de spanning nu echt weggevallen en na een goede nachtrust kon er ook de op tweede wedstrijddag (vrijdag) weer optimaal gepresteerd worden. In eerste instantie stonden de 400 en 1.500 meter op het programma. Later op de dag werd er, vanwege het te verwachten slechte weer op zaterdag, besloten om de wedstrijden van zaterdag ook op vrijdag te lopen, waaronder de 200 meter en een massastart op de 5.000 meter.

Vooral de 5.000 meter was prachtig om te zien, zo’n 15 framerunners in de baan, elk strijdend op zijn of haar eigen niveau. Wat een energie, doorzettingsvermogen, stuk gaan en strijd! Net als op de eerste dag waren wij ook hier zeer succesvol met vele medailles als mooie uitkomst. Op de 400 meter 2 keer goud en 1 keer brons. Op de 200 meter 1 keer goud en 2 keer zilver, en bij de 1.500 en 5.000 meter op beide afstanden 4 keer goud! Wat een totaal maakt van 25 medailles (20 keer goud, 3 keer zilver en 2 keer brons).

Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen dagen, soms een rollercoaster aan emoties maar ook heel veel plezier, inzet en prachtige resultaten van iedereen. Zonder hulp van Chantal en ouders / begeleiders was dit niet mogelijk geweest, waarvoor dank iedereen. Ik ben dan ook supertrots op dit team met de behaalde prestaties en de wijze waarop jullie ons land ook dit jaar weer op een positieve manier op de internationale framerun kaart hebben gezet.

Mocht je dit nu lezen en denken, ik heb wat moois gemist, volgend jaar is er weer een Camp & Cup! Voor informatie kun je het beste even mailen naar: cor.vanbrouwershaven@aac61.nl en misschien zien we je dan volgend jaar ook in Kopenhagen.

Auteur: Cor van Brouwershaven, teamcaptain