Kan je wat hulp gebruiken?

Het is geweldig dat kinderen met een handicap wekelijks bij jullie atletiekvereniging sporten! Maar vaak is dit alleen mogelijk dankzij 1 of 2 personen op de club. Kan jij als trainer of coördinator wel wat hulp gebruiken vanuit het bestuur of de reguliere trainers van de club? De workshop Samen Sporten van Stichting het Gehandicapte Kind en de Atletiekunie laat zien wat de voordelen zijn van de inclusieve sportclub, zowel voor sporters, trainers als bestuurders op de club. Na afloop weet je hoe je inclusieve sport mogelijk maakt of anderen enthousiasmeert om daarbij te helpen. De eerstvolgende workshop is op 8 november bij AV de Sprinter in Meppel van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Workshop Samen Sporten. Goud voor trainers en sporters.

Met de Workshop Samen Sporten laten we zien wat Samen Sporten doet voor je vereniging. Voor je sporters met een beperking én je sporters zonder beperking. Tijdens evenementen, op of rond de trainingen en ook daarbuiten. Deelnemers worden meegenomen in praktijkvoorbeelden en er is volop ruimte voor uitwisseling en inspiratie.

“Samen Sporten is niet alleen leuk maar ook waardevol. Voor alle atleten. Of je nu op een frame zit of zonder frame. Alle atleten doen mee. Worden uitgedaagd en zijn zich – binnen ieders mogelijkheden – aan het ontwikkelen en aan het verbeteren”.

Na afloop weet je wat je als trainer, maar ook als bestuurder, nodig hebt om dit mogelijk te maken. Ben je je bewust van de kansen die Samen Sporten biedt voor trainers en sporters en weet je hoe je anderen hiervoor kunt enthousiasmeren.

Waar? Meppel, AV de Sprinter
Wanneer? 8 november 19.00 tot 22.00 uur
Wie? Trainers (zowel regulier als g-trainers), bestuurders, vrijwilligers.
Licentiepunten? Voor trainers met een licentie van de Atletiekunie wordt deze workshop gewaardeerd met 2 licentiepunten.

Programma
Sybrigje Westerhof (opleider Atletiekunie) zal jullie vragen beantwoorden en onderwerpen bespreken zoals:
* Hoe kunnen kinderen met een handicap voluit meedoen op de atletiekvereniging?
* Hoe organiseer je inclusieve trainingen, wedstrijden en activiteiten op de club?
* Welke oefeningen kan je samen doen, ieder op zijn eigen niveau?
* Hoe kan jij dit? Inspireer anderen!

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerd in deze workshop?
Schrijf je in via: https://gehandicaptekind.nl/samensportenworkshop